Skip to content

Over Renault

Fabrikant

Als automaker voelen we een grote verantwoordelijkheid. We willen bijdrage aan een schonere wereld en de opwarming van het klimaat tegengaan. (bron: renault.nl)

Aantal geschatte sjoemeldiesels in Nederland

156.000

Doe de kentekencheck

Klik op de onderstaande button voor de kentekencheck op Claimservice en vul het kenteken in van jouw Renault om te zien of je mee kunt doen met de claim.

Meer over Claimservice

Claimservice is een samenwerkingsverband tussen de Consumentenbond en massaclaimspecialist ConsumentenClaim. Met gebundelde krachten strijden wij tegen de bedrijven die misbruik maken van hun machtspositie en zorgen we voor compensatie voor gedupeerde consumenten. Je hoeft geen lid te zijn van de Consumentenbond of Consumentenclaim om mee te doen aan een claim via Claimservice.

Renault

Het probleem

Diverse onafhankelijke tests en onderzoeken tonen aan dat ook Renault verboden manipulatiesoftware gebruikte. De NOx-uitstoot van de Renault-dieselauto’s bleef kunstmatig onder de wettelijke grens. Hierdoor slaagden de auto’s onterecht voor de typegoedkeuringstests. De Renault-diesels behoren zelfs tot de meest vervuilende van alle sjoemeldiesels.

Renault heeft het gebruik van de manipulatiesoftware toegegeven, maar beweert dat het gebruik hiervan wettelijk is toegestaan. Het Hof van Justitie maakte gehakt van deze redenering. Toch weigert Renault alle verantwoordelijkheid te nemen. Tot op de dag van vandaag heeft de fabrikant geen inspanningen gedaan om de dieselauto’s alsnog te laten voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van NOx-uitstoot.