Over Renault

Fabrikant

Renault Group

Als automaker voelen we een grote verantwoordelijkheid. We willen bijdrage aan een schonere wereld en de opwarming van het klimaat tegengaan. (bron: renault.nl)

Aantal geschatte sjoemeldiesels in Nederland

156.000

Doe de kentekencheck

Klik op de bovenstaande knop om te zien of jouw Renault kan meedoen met de claim.  Je gaat dan naar de website van Consumentenbond Claimservice, het samenwerkingsverband van ConsumentenClaim met de Consumentenbond. Samen staan wij op voor consumenten die de dupe zijn geworden door bedrijven die hun machtspositie misbruiken. Wij zorgen dat je jouw geleden schade vergoed krijgt. Want samen sta je sterker! Om mee te doen aan de claim meld je je aan via Claimservice. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van ConsumentenClaim of Consumentenbond.

Renault

Het probleem

Diverse onafhankelijke tests en onderzoeken tonen aan dat ook Renault verboden manipulatiesoftware gebruikte. De NOx-uitstoot van de Renault-dieselauto’s bleef kunstmatig onder de wettelijke grens. Hierdoor slaagden de auto’s onterecht voor de typegoedkeuringstests. De Renault-diesels behoren zelfs tot de meest vervuilende van alle sjoemeldiesels.

Renault heeft het gebruik van de manipulatiesoftware toegegeven, maar beweert dat het gebruik hiervan wettelijk is toegestaan. Het Hof van Justitie maakte gehakt van deze redenering. Toch weigert Renault alle verantwoordelijkheid te nemen. Tot op de dag van vandaag heeft de fabrikant geen inspanningen gedaan om de dieselauto’s alsnog te laten voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van NOx-uitstoot.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Beeldbuisclaim

Grote kans dat je tussen 1996 en 2006 een televisie hebt gekocht.

Dieselclaim

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok-claim

TikTok verzamelt veel te veel privéinformatie van kinderen.

Spaartaks

1,3 miljoen Nederlanders hebben te veel belasting betaald over hun vermogen.

Je kent ons misschien wel van: