Skip to content

Over Renault

Fabrikant

Als automaker voelen we een grote verantwoordelijkheid. We willen bijdrage aan een schonere wereld en de opwarming van het klimaat tegengaan. (bron: renault.nl)

Aantal geschatte sjoemeldiesels in Nederland

156.000

Doe de kentekencheck

Vul het kenteken in van jouw Renault om te zien of je mee kunt doen met de claim. Als je het kenteken niet meer weet, klik dan op ‘Weet ik niet’. 

Renault

Het probleem

Diverse onafhankelijke tests en onderzoeken tonen aan dat ook Renault verboden manipulatiesoftware gebruikte. De NOx-uitstoot van de Renault-dieselauto’s bleef kunstmatig onder de wettelijke grens. Hierdoor slaagden de auto’s onterecht voor de typegoedkeuringstests. De Renault-diesels behoren zelfs tot de meest vervuilende van alle sjoemeldiesels.

Renault heeft het gebruik van de manipulatiesoftware toegegeven, maar beweert dat het gebruik hiervan wettelijk is toegestaan. Het Hof van Justitie maakte gehakt van deze redenering. Toch weigert Renault alle verantwoordelijkheid te nemen. Tot op de dag van vandaag heeft de fabrikant geen inspanningen gedaan om de dieselauto’s alsnog te laten voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van NOx-uitstoot.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Je hebt circa 10% te veel betaald voor jouw televisie of beeldscherm.

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen.

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

Je kent ons misschien wel van: