Skip to content

Samen kun je meer

TikTok-claim

TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen! Wij werken samen met de Stichting Take Back Your Privacy en de Consumentenbond om dit voor elkaar te krijgen. Meld je (kind) aan via Claimservice en steun onze actie tegen TikTok.

0 mld
verdient TikTok per jaar aan kinderen
0
gevorderd bedrag per kind
0
deelnemers
4.Privacy

Wat is het probleem?

Er zijn privacyregels en zelfs specifieke regels om kinderen te beschermen. TikTok negeert deze. Het bedrijf verzamelt veel te veel privéinformatie. En dit zonder toestemming van de ouders. Die informatie gebruikt TikTok om voor (veel) geld advertenties te verkopen. Zo komt allerlei persoonlijke informatie over kinderen terecht bij anderen die het niet horen te hebben.

TikTok maakt van kinderen het product. De adverteerders zijn de echte klanten. TikTok gebruikt privéinformatie van kinderen voor advertenties en verdient hier honderden miljoenen euro’s mee. Wij vinden dat TikTok moet compenseren voor de schade die kinderen hebben geleden. En TikTok moet stoppen met deze praktijken. De privacy van kinderen moet weer worden hersteld: verzamelde gegevens moeten worden verwijderd.

Doe mee met de claim

Meld je aan voor de TikTok-claim

Het is nog steeds mogelijk om je aan te melden voor de TikTok-claim. Via de onderstaande knop word je doorverwezen naar de website van Claimservice.

Meer over Claimservice

Claimservice is een samenwerking tussen ConsumentenClaim en de Consumentenbond. Samen staan wij op voor consumenten die de dupe zijn geworden door bedrijven die hun machtspositie misbruiken. Wij zorgen dat je jouw geleden schade vergoed krijgt. Want samen sta je sterker! Om mee te doen aan de claim meld je je aan via Claimservice. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van ConsumentenClaim of Consumentenbond.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Je hebt circa 10% te veel betaald voor jouw televisie of beeldscherm.

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen.

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

Je kent ons misschien wel van: