Skip to content

Samen kun je meer

Dieselclaim voor beleggers

In twee dagen tijd verloor het aandeel Volkswagen een derde van haar beurswaarde. Dit gebeurde nadat bekend werd dat Volkswagen heeft gesjoemeld met de software van dieselmotoren. Gedupeerde beleggers kunnen zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. Wij houden je dan op de hoogte.

0 %
koersdaling
0 e
betrapte fabrikant
0
miljard boete
Dieselclaim voor beleggers

Juridische informatie

Op 18 september 2015 kwam het nieuws naar buiten dat Volkswagen heeft gesjoemeld met de software van dieselmotoren. Dit was koersgevoelige informatie, waardoor de aandelen Volkswagen, Porsche en Audi (onderdelen van Volkswagen) omlaag schoten.

Uit diverse publicaties is inmiddels gebleken dat de leiding van Volkswagen al geruime tijd op de hoogte was van onderzoeken die door Amerikaanse overheidsinstanties waren ingesteld. Beleggers hadden hier direct van op de hoogte gesteld moeten worden, hetgeen Volkswagen niet heeft gedaan. Aan beleggers is hierdoor vitale informatie onthouden en is er sprake van misleiding.

Beleggers die op 18 september 2015 na het sluiten van de beurs aandelen in hun bezit hadden, moeten daarom worden gecompenseerd voor de schade die zij als gevolg van het sjoemelschandaal hebben geleden. Aangezien Volkswagen geen aansprakelijkheid wil erkennen, is een rechtsgang onvermijdelijk.

Collectieve procedure Duitsland
ConsumentenClaim is daarom op 8 september 2017 bij de rechtbank in Braunschweig een collectieve procedure gestart tegen Volkswagen. Deze procedure wordt gevoerd samen met diverse andere partijen die zich inzetten voor een compensatieregeling voor gedupeerde beleggers.

Doe mee met de claim

Aanmelden voor de dieselclaim voor beleggers is niet meer mogelijk

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de dieselclaim voor beleggers. Je kunt je wel aanmelden voor onze nieuwsbrief. Wij houden je dan regelmatig op de hoogte over de voortgang van de claim.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Je hebt circa 10% te veel betaald voor jouw televisie of beeldscherm.

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen.

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

Je kent ons misschien wel van: