Skip to content

Samen kun je meer

Beeldbuisclaim

Heb jij in de periode tussen 1996 en 2006 een kleurentelevisie of computerbeeldscherm gekocht? Grote kans dat je geld terug krijgt! Meld je aan voor de beeldbuisclaim via Claimservice en laat ons opkomen voor jouw recht.

0 %
overcharge
0
per toestel
0
fabrikanten
Beeldbuisclaim

Wat is het probleem?

Tussen 1996 en 2006 werden veel beeldbuizen en computerschermen verkocht door grote merknamen. Bijna alle producenten van deze beeldbuizen en computerschermen maakten in deze periode verboden prijsafspraken. Dit is vastgesteld door de Europese Commissie en het Europese Hof van Justitie. Voorbeelden van merken zijn Toshiba, LG, Philips en Samsung. 

Consumenten betaalde gemiddeld ruim 10% te veel. De betrokken producenten kregen flinke boetes opgelegd. Het totaal aantal boetes liep op tot 1,47 miljard!

Doe mee met de claim

Aanmelden kan nog

Het is nog steeds mogelijk om je aan te melden voor de beeldbuisclaim. Via de onderstaande knop word je doorverwezen naar de website van Claimservice.

Meer over Claimservice

Claimservice is een samenwerking tussen ConsumentenClaim en de Consumentenbond. Samen staan wij op voor consumenten die de dupe zijn geworden door bedrijven die hun machtspositie misbruiken. Wij zorgen dat je jouw geleden schade vergoed krijgt. Want samen sta je sterker! Om mee te doen aan de claim meld je je aan via Claimservice. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van ConsumentenClaim of Consumentenbond.

Verzamel bewijsstukken

Om succesvol mee te kunnen doen moet je kunnen aantonen dat jouw kleurentelevisie of computerbeeldscherm is gekocht in de periode dat het kartel bestond (1996-2006). Verzamel daarom bewijsstukken voor jouw claim zoals een aankoop- en/of betalingsbewijs.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Je hebt circa 10% te veel betaald voor jouw televisie of beeldscherm.

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen.

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

Je kent ons misschien wel van: