Klantverhalen en ervaringen

Samen kun je meer

Manolo hoorde in december 2021 de uitspraak van de Hoge Raad over de vermogensrendementheffing, oftewel de ‘Spaartaks’. Omdat Manolo geen bezwaar had gemaakt binnen de wettelijke termijn, behoorde hij niet tot de groep mensen die in aanmerking kwam voor terugbetaling. Als spaarder voelde hij zich hierdoor gedupeerd. Met behulp van ConsumentenClaim hoopt hij nu alsnog het teveel afgedragen bedrag, waar hij recht op heeft, terug te krijgen.

Meer ervaringen

No cure no pay sprak me aan

Ik vind het heel belangrijk dat andere mensen zich ook aanmelden bij ConsumentenClaim. Hoe meer mensen, hoe meer massa en hoe groter de kans op een succesvolle uitkomst is.

Lees meer

Ik sta er niet alleen voor

Prem volgt al meer dan tien jaar de activiteiten van ConsumentenClaim omdat de missie van ConsumentenClaim hem aanspreekt. Toen bleek dat Prem met zijn nieuw gekochte Audi A6 gedupeerde was van het dieselschandaal, heeft hij zich aangemeld voor de Dieselclaim.

Lees meer

Belasting niet eerlijk

Doordat Roeli zuinig leefde en haar hypotheek in 13 jaar had afgelost, kon zij geld sparen voor haar pensioengat. Roeli werd ook een gedupeerde van ‘de Spaartaks’.

Lees meer
No cure no pay

Meedoen is simpel

Wij werken op basis van ‘no cure, no pay’. Je meldt je dus gratis bij ons aan. Het werkt simpel:

Meld je gratis en
vrijblijvend aan

Wij ondernemen actie,
stappen naar de rechter of
treffen een schikking

Bij resultaat krijg je een
compensatie en wij een
percentage daarvan