Skip to content

Over Peugeot

Fabrikant

Stellantis (voorheen PSA Group)

Vanaf de ontwerpfase tot aan het einde van de levensduur probeert Peugeot de impact van zijn auto’s op het milieu te beperken.. (bron: peugeot.nl)

Aantal geschatte sjoemeldiesels in Nederland

135.000

Doe de kentekencheck

Vul het kenteken in van jouw Peugeot om te zien of je mee kunt doen met de claim. Als je het kenteken niet meer weet, klik dan op ‘Weet ik niet’. 

Peugeot

Het probleem

Naast Volkswagen bleek ook Peugeot de Europese emissiewetgeving bewust te omzeilen. Peugeot verkocht zijn diesels als groen en eco-vriendelijk. In werkelijkheid waren de auto voorzien van manipulatiesoftware, bedoeld om de typegoedkeuringstests te kunnen doorstaan. De auto’s stoten onder normale gebruiksomstandigheden veel meer NOx uit dan wettelijk is toegestaan. In Frankrijk werd Peugeot in juni 2021, na een strafrechtelijk onderzoek aangeklaagd op grond van misleiding voor het gebruik van verboden manipulatie-instrumenten.

Peugeot weigert verantwoordelijkheid te nemen. Tot op de dag van vandaag heeft de fabrikant geen inspanningen gedaan om de dieselauto’s alsnog te laten voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van NOx-uitstoot.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Je hebt circa 10% te veel betaald voor jouw televisie of beeldscherm.

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen.

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

Je kent ons misschien wel van: