Over Peugeot

Fabrikant

Stellantis (voorheen PSA Group)

Vanaf de ontwerpfase tot aan het einde van de levensduur probeert Peugeot de impact van zijn auto’s op het milieu te beperken.. (bron: peugeot.nl)

Aantal geschatte sjoemeldiesels in Nederland

135.000

Doe de kentekencheck

Klik op de bovenstaande knop om te zien of jouw Peugeot kan meedoen met de claim.  Je gaat dan naar de website van Consumentenbond Claimservice, het samenwerkingsverband van ConsumentenClaim met de Consumentenbond. Samen staan wij op voor consumenten die de dupe zijn geworden door bedrijven die hun machtspositie misbruiken. Wij zorgen dat je jouw geleden schade vergoed krijgt. Want samen sta je sterker! Om mee te doen aan de claim meld je je aan via Claimservice. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van ConsumentenClaim of Consumentenbond.

Peugeot

Het probleem

Naast Volkswagen bleek ook Peugeot de Europese emissiewetgeving bewust te omzeilen. Peugeot verkocht zijn diesels als groen en eco-vriendelijk. In werkelijkheid waren de auto voorzien van manipulatiesoftware, bedoeld om de typegoedkeuringstests te kunnen doorstaan. De auto’s stoten onder normale gebruiksomstandigheden veel meer NOx uit dan wettelijk is toegestaan. In Frankrijk werd Peugeot in juni 2021, na een strafrechtelijk onderzoek aangeklaagd op grond van misleiding voor het gebruik van verboden manipulatie-instrumenten.

Peugeot weigert verantwoordelijkheid te nemen. Tot op de dag van vandaag heeft de fabrikant geen inspanningen gedaan om de dieselauto’s alsnog te laten voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van NOx-uitstoot.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Beeldbuisclaim

Grote kans dat je tussen 1996 en 2006 een televisie hebt gekocht.

Dieselclaim

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok-claim

TikTok verzamelt veel te veel privéinformatie van kinderen.

Spaartaks

1,3 miljoen Nederlanders hebben te veel belasting betaald over hun vermogen.

Je kent ons misschien wel van: