Over Opel

Fabrikant


Stellantis (voorheen PSA Group)

Wij zullen in al ons handelen voldoen aan alle wettelijke eisen, richtlijnen en normen die voor Opel relevant zijn, op het gebied van energiegebruik en -besparing en de bescherming van het milieu. (bron: opel.nl)

Aantal geschatte sjoemeldiesels in Nederland

11.000

Doe de kentekencheck

Klik op de bovenstaande knop om te zien of jouw Opel kan meedoen met de claim.  Je gaat dan naar de website van Consumentenbond Claimservice, het samenwerkingsverband van ConsumentenClaim met de Consumentenbond. Samen staan wij op voor consumenten die de dupe zijn geworden door bedrijven die hun machtspositie misbruiken. Wij zorgen dat je jouw geleden schade vergoed krijgt. Want samen sta je sterker! Om mee te doen aan de claim meld je je aan via Claimservice. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van ConsumentenClaim of Consumentenbond.

Opel

Het probleem

Naast Volkswagen bleek ook Opel de Europese emissiewetgeving bewust te omzeilen. Opel verkocht zijn diesels als groen en eco-vriendelijk. In werkelijkheid waren de auto voorzien van manipulatiesoftware, bedoeld om de typegoedkeuringstests te kunnen doorstaan. De auto’s stoten onder normale gebruiksomstandigheden veel meer NOx uit dan wettelijk is toegestaan. De Opel-diesels behoren zelfs tot de meest vervuilende van alle sjoemeldiesels.

In Duitsland trof Opel in oktober 2021 een schikking van bijna €65 miljoen met de Duitse justitie. De Duitse typegoedkeuringsinstantie (KBA) verplichtte Opel in 2018 een terugroepactie te houden. Het bezwaar van Opel tegen deze beslissing werd door de hoogste Duitse bestuursrechter afgewezen.

Tot op de dag van vandaag heeft de fabrikant geen maatregelen genomen om de dieselauto’s alsnog te laten voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van NOx-uitstoot.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Beeldbuisclaim

Grote kans dat je tussen 1996 en 2006 een televisie hebt gekocht.

Dieselclaim

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok-claim

TikTok verzamelt veel te veel privéinformatie van kinderen.

Spaartaks

1,3 miljoen Nederlanders hebben te veel belasting betaald over hun vermogen.

Je kent ons misschien wel van: