Skip to content

Over Opel

Fabrikant


Stellantis (voorheen PSA Group)

Wij zullen in al ons handelen voldoen aan alle wettelijke eisen, richtlijnen en normen die voor Opel relevant zijn, op het gebied van energiegebruik en -besparing en de bescherming van het milieu. (bron: opel.nl)

Aantal geschatte sjoemeldiesels in Nederland

11.000

Doe de kentekencheck

Vul het kenteken in van jouw Opel om te zien of je mee kunt doen met de claim. Als je het kenteken niet meer weet, klik dan op ‘Weet ik niet’. 

Opel

Het probleem

Naast Volkswagen bleek ook Opel de Europese emissiewetgeving bewust te omzeilen. Opel verkocht zijn diesels als groen en eco-vriendelijk. In werkelijkheid waren de auto voorzien van manipulatiesoftware, bedoeld om de typegoedkeuringstests te kunnen doorstaan. De auto’s stoten onder normale gebruiksomstandigheden veel meer NOx uit dan wettelijk is toegestaan. De Opel-diesels behoren zelfs tot de meest vervuilende van alle sjoemeldiesels.

In Duitsland trof Opel in oktober 2021 een schikking van bijna €65 miljoen met de Duitse justitie. De Duitse typegoedkeuringsinstantie (KBA) verplichtte Opel in 2018 een terugroepactie te houden. Het bezwaar van Opel tegen deze beslissing werd door de hoogste Duitse bestuursrechter afgewezen.

Tot op de dag van vandaag heeft de fabrikant geen maatregelen genomen om de dieselauto’s alsnog te laten voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van NOx-uitstoot.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Je hebt circa 10% te veel betaald voor jouw televisie of beeldscherm.

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen.

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

Je kent ons misschien wel van: