Over Mercedes-Benz

Fabrikant


Mercedes-Benz Group AG (voorheen Daimler AG)

Emissievrije mobiliteit is waar wij ons voor inzetten. Om het klimaat te beschermen en voor schonere lucht te zorgen. (bron:mercedes-benz.nl)

Doe de kentekencheck

Klik op de bovenstaande knop om te zien of jouw Mercedes kan meedoen met de claim.  Je gaat dan naar de website van Consumentenbond Claimservice, het samenwerkingsverband van ConsumentenClaim met de Consumentenbond. Samen staan wij op voor consumenten die de dupe zijn geworden door bedrijven die hun machtspositie misbruiken. Wij zorgen dat je jouw geleden schade vergoed krijgt. Want samen sta je sterker! Om mee te doen aan de claim meld je je aan via Claimservice. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van ConsumentenClaim of Consumentenbond.

Mercedes-Benz

Het probleem

Mercedes-Benz overtreedt sinds 2008 de emissievoorschriften. In september 2019 kreeg de fabrikant hiervoor een boete opgelegd van €870 miljoen door het Duitse Openbaar Ministerie in Stuttgart. De Duitse typegoedkeuringsinstantie (KBA) heeft Mercedes-Benz meerdere keren opdracht gegeven maatregelen te nemen om de defecten met betrekking tot de emissiecontrolesystemen te verhelpen. Mercedes-Benz voerde meer dan dertig terugroepacties uit in verband met de emissiecontrolesystemen van de Euro 5- en Euro 6-dieselmodellen.

Op 14 september 2020 trof Daimler een schikking van USD 1,5 miljard met het Amerikaanse ministerie van Justitie en milieutoezichthouder EPA vanwege de fraude met de uitstootwaarden. Gedupeerde dieselrijders ontvangen een schadevergoeding tot USD 3290. Mercedes-Benz moet ook de kosten betalen van de gevoerde rechtszaken.

In Europa betaalde Mercedes-Benz nog geen cent schadevergoeding aan gedupeerde automobilisten.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Beeldbuisclaim

Grote kans dat je tussen 1996 en 2006 een televisie hebt gekocht.

Dieselclaim

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok-claim

TikTok verzamelt veel te veel privéinformatie van kinderen.

Spaartaks

1,3 miljoen Nederlanders hebben te veel belasting betaald over hun vermogen.

Je kent ons misschien wel van: