Skip to content

Over Mercedes-Benz

Fabrikant

Emissievrije mobiliteit is waar wij ons voor inzetten. Om het klimaat te beschermen en voor schonere lucht te zorgen. (bron:mercedes-benz.nl)

Doe de kentekencheck


Klik op de onderstaande button voor de kentekencheck op
Claimservice en vul het kenteken in van jouw Mercedes-Benz om te zien of je mee kunt doen met de claim.

Meer over Claimservice

Claimservice is een samenwerkingsverband tussen de Consumentenbond en massaclaimspecialist ConsumentenClaim. Met gebundelde krachten strijden wij tegen de bedrijven die misbruik maken van hun machtspositie en zorgen we voor compensatie voor gedupeerde consumenten. Je hoeft geen lid te zijn van de Consumentenbond of Consumentenclaim om mee te doen aan een claim via Claimservice.

Mercedes-Benz

Het probleem

Mercedes-Benz overtreedt sinds 2008 de emissievoorschriften. In september 2019 kreeg de fabrikant hiervoor een boete opgelegd van €870 miljoen door het Duitse Openbaar Ministerie in Stuttgart. De Duitse typegoedkeuringsinstantie (KBA) heeft Mercedes-Benz meerdere keren opdracht gegeven maatregelen te nemen om de defecten met betrekking tot de emissiecontrolesystemen te verhelpen. Mercedes-Benz voerde meer dan dertig terugroepacties uit in verband met de emissiecontrolesystemen van de Euro 5- en Euro 6-dieselmodellen.

Op 14 september 2020 trof Daimler een schikking van USD 1,5 miljard met het Amerikaanse ministerie van Justitie en milieutoezichthouder EPA vanwege de fraude met de uitstootwaarden. Gedupeerde dieselrijders ontvangen een schadevergoeding tot USD 3290. Mercedes-Benz moet ook de kosten betalen van de gevoerde rechtszaken.

In Europa betaalde Mercedes-Benz nog geen cent schadevergoeding aan gedupeerde automobilisten.