Skip to content

Over Mercedes-Benz

Fabrikant

Emissievrije mobiliteit is waar wij ons voor inzetten. Om het klimaat te beschermen en voor schonere lucht te zorgen. (bron:mercedes-benz.nl)

Doe de kentekencheck

Vul het kenteken in van jouw Mercedes-Benz om te zien of je mee kunt doen met de claim. Als je het kenteken niet meer weet, klik dan op ‘Weet ik niet’. 

Mercedes-Benz

Het probleem

Mercedes-Benz overtreedt sinds 2008 de emissievoorschriften. In september 2019 kreeg de fabrikant hiervoor een boete opgelegd van €870 miljoen door het Duitse Openbaar Ministerie in Stuttgart. De Duitse typegoedkeuringsinstantie (KBA) heeft Mercedes-Benz meerdere keren opdracht gegeven maatregelen te nemen om de defecten met betrekking tot de emissiecontrolesystemen te verhelpen. Mercedes-Benz voerde meer dan dertig terugroepacties uit in verband met de emissiecontrolesystemen van de Euro 5- en Euro 6-dieselmodellen.

Op 14 september 2020 trof Daimler een schikking van USD 1,5 miljard met het Amerikaanse ministerie van Justitie en milieutoezichthouder EPA vanwege de fraude met de uitstootwaarden. Gedupeerde dieselrijders ontvangen een schadevergoeding tot USD 3290. Mercedes-Benz moet ook de kosten betalen van de gevoerde rechtszaken.

In Europa betaalde Mercedes-Benz nog geen cent schadevergoeding aan gedupeerde automobilisten.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Je hebt circa 10% te veel betaald voor jouw televisie of beeldscherm.

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen.

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

Je kent ons misschien wel van: