Skip to content

Over Dacia

Fabrikant

Bij Dacia houden we alles simpel en duidelijk, dus je kunt met een gerust hart je auto kiezen en ervan genieten. (bron: dacia.nl)

Doe de kentekencheck

Klik op de onderstaande button voor de kentekencheck op Claimservice en vul het kenteken in van jouw Dacia om te zien of je mee kunt doen met de claim.

Meer over Claimservice

Claimservice is een samenwerkingsverband tussen de Consumentenbond en massaclaimspecialist ConsumentenClaim. Met gebundelde krachten strijden wij tegen de bedrijven die misbruik maken van hun machtspositie en zorgen we voor compensatie voor gedupeerde consumenten. Je hoeft geen lid te zijn van de Consumentenbond of Consumentenclaim om mee te doen aan een claim via Claimservice.

Dacia

Het probleem

Diverse onafhankelijke tests en onderzoeken tonen aan dat ook Dacia verboden manipulatiesoftware gebruikte. De NOx-uitstoot van de dieselauto’s bleef kunstmatig onder de wettelijke grens. Hierdoor slaagden de auto’s onterecht voor de typegoedkeuringstests.

Dacia heeft het gebruik van de manipulatiesoftware toegegeven, maar beweert dat het gebruik hiervan wettelijk is toegestaan. Het Hof van Justitie maakte gehakt van deze redenering. Toch weigert Dacia alle verantwoordelijkheid te nemen. Tot op de dag van vandaag heeft de fabrikant geen inspanningen gedaan om de dieselauto’s alsnog te laten voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van NOx-uitstoot.