Skip to content

Over Citroën

Fabrikant

Stellantis (Voorheen PSA Group)

Bij elke fase in de levenscyclus van de auto probeert Citroën de milieubelasting van de door het merk geproduceerde auto's te beperken.

Aantal geschatte sjoemeldiesels in Nederland

63.000

Doe de kentekencheck

 

Klik op de bovenstaande knop om te zien of jouw Citroën kan meedoen met de claim.  Je gaat dan naar de website van Consumentenbond Claimservice, het samenwerkingsverband van ConsumentenClaim met de Consumentenbond. Samen staan wij op voor consumenten die de dupe zijn geworden door bedrijven die hun machtspositie misbruiken. Wij zorgen dat je jouw geleden schade vergoed krijgt. Want samen sta je sterker! Om mee te doen aan de claim meld je je aan via Claimservice. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van ConsumentenClaim of Consumentenbond.

Citroën

Het probleem

Naast Volkswagen bleek ook Citroën de Europese emissiewetgeving bewust te omzeilen. Citroën verkocht zijn diesels als groen en eco-vriendelijk. In werkelijkheid waren de auto voorzien van manipulatiesoftware. Bedoeld om de typegoedkeuringstests te kunnen doorstaan. De auto’s stoten onder normale gebruiksomstandigheden veel meer NOx uit dan wettelijk is toegestaan. In Frankrijk werd Citroën in juni 2021, na een strafrechtelijk onderzoek aangeklaagd op grond van misleiding voor het gebruik van verboden manipulatie-instrumenten.

Citroën weigert verantwoordelijkheid te nemen. Tot op de dag van vandaag heeft de fabrikant geen inspanningen gedaan om de dieselauto’s alsnog te laten voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van NOx-uitstoot.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Je hebt circa 10% te veel betaald voor jouw televisie of beeldscherm.

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen.

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

Je kent ons misschien wel van: