Woekerpolisclaim

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de woekerpolisclaim? Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze hebben we met de antwoorden op een rij gezet. Misschien dat jouw vraag er ook tussen staat!

Vragen over de schikkingen

Vragen over de schikkingen

Bekijk hier de voortgang van de schikkingen. Zodra wij nieuws hebben over jouw claim, ontvang je vanzelf bericht van ons.

Dat is nog niet te zeggen. In het algemeen geldt dat je op een grote polis met een hoge inleg  meer vergoeding ontvangt dan op een kleinere polis. 

Nadat wij jouw gegevens hebben gedeeld met de verzekeraar en deze jouw gegevens in de administratie heeft kunnen terugvinden, ontvang je een persoonlijk voorstel. Houd de pagina Voortgang schikkingen in de gaten voor meer informatie.

We kunnen hierover geen uitspraken doen, omdat het afhangt af van de persoonlijke situatie en de wetgeving die van toepassing is. Voor vragen hierover kan je het beste contact opnemen met de eigen (belasting)adviseur.

Met de verzekeraars hebben wij strikte deadlines afgesproken en daar houden wij ons aan. Wij kunnen geen uitzonderingen hierop maken. Wanneer je niet (op tijd) bij ons bent aangemeld, raden wij je aan om je gegevens achter te laten bij het loket van de verzekeraar.

Bij de schikking is afgesproken dat de regeling doorgaat als minimaal 90% van de deelnemers hiermee akkoord gaat. Als minder dan 90% akkoord gaat, dan kan de overeenkomst tussen de verzekeraar en de belangenorganisatie vervallen. In dat geval is er geen aanbod voor onze deelnemers. De juridische procedure zal dan verder gaan. De uitkomst daarvan is onzeker.

Algemene vragen

Algemene vragen

Een woekerpolis is een beleggingsverzekering waarop te hoge kosten in rekening zijn gebracht. Het gevolg is dat er op de einddatum te weinig geld beschikbaar is. De polis bouwt vanwege de ingehouden kosten een minder hoog ‘beloofd bedrag’ op. Deze producten zijn vaak gekoppeld aan een hypotheek of bestemd om pensioen mee op te bouwen.

Ontvang of ontving je jaarlijks een waardeoverzicht dat er zo uitziet? Dan is de kans groot dat je een woekerpolis hebt. Wil je controleren of jouw polis een woekerpolis is? Maak dan gebruik van de woekerpolischeck op onze website. Wij voeren telefonisch en per e-mail geen woekerpolischecks meer uit.

Met de meeste verzekeraars hebben wij inmiddels een schikking getroffen. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden met een polis van Allianz, a.s.r./Aegon, Nationale-Nederlanden, Achmea, Reaal en de Goudse.

Bekijk hier het overzicht van alle verzekeraars en daarbij horende merknamen. In dit overzicht zie je voor welke verzekeraars je je nog kunt aanmelden.

Aanmelden is gratis. Je deelname is op basis van no cure no pay. Alleen als wij resultaat voor je behalen, betaal je ons een percentage over het resultaat. Voor de woekerpolisclaim is het no cure no pay percentage 10%. Als we geen resultaat voor je behalen, dan betaal je niets. Op deze manier loop je geen financieel risico.

Polisnummer of bewijstukken kwijt? Geen zorgen, vul in wat je wel weet, maar in ieder geval de naam van de verzekeringsmaatschappij.

Ja zeker, in al deze gevallen kun je meedoen met de claim.

Je kunt je als erfgenaam ook aanmelden voor de claim. Ben je zelf al aangemeld? Dan kun je in je eigen dossier de polis van de overledene toevoegen.

Wij hopen dat ook andere maatschappijen waarmee we nog geen regeling hebben met ons in gesprek gaan. Inmiddels hebben wij een regeling getroffen met Allianz, a.s.r./Aegon, Achmea, Nationale-Nederlanden en Reaal.