Is de Nederlandse rechter bevoegd?

 

TikTok schendt de privacy van kinderen en moet daarmee stoppen en een schadevergoeding betalen!

Hoe zat het ook al weer?
TikTok negeert de privacyregels die kinderen horen te beschermen. Het bedrijf verzamelt veel privéinformatie en gebruikt dit om advertenties te verkopen. Persoonlijke informatie van jouw kind komt hierdoor terecht bij partijen die dit niet horen te hebben. 

TikTok maakt van kinderen het product en de adverteerders zijn de klanten. Ze verdienen honderden miljoenen euro’s over de rug van minderjarigen. 

Wij, de Consumentenbond en de Stichting Take Back Your Privacy (TBYP) vinden dit onacceptabel. Wij voeren daarom actie tegen TikTok.

Wat is het laatste nieuws?
De eerste zittingsdatum is bekend. Deze vindt plaats op 10 oktober 2022. Het zal tijdens deze zitting vooral gaan over de procedure en er zal inhoudelijk nog niet op de claim worden ingegaan. Er zullen twee dingen behandeld worden:

1. Is de Nederlandse rechter bevoegd?
2. Moet de claim daarom ‘aangehouden’ worden?

Tijdens deze rechtszaak kunnen wij ons standpunt nog toelichten. Daarna zal de rechtbank in een vonnis beslissen of de verweren opgaan of verworpen moeten worden.

Wat betekent dit voor jou?
Als je onze actie al steunt is het afwachten wat er uit de zitting van 10 oktober naar voren komt en hoe de procedure verder gaat verlopen. Als dit bekend is geven wij een update.

Steun je onze actie nog niet? Meld je dan aan via Claimservice. 

Claimservice is een samenwerking tussen ConsumentenClaim en de Consumentenbond. Door onze krachten te bundelen strijden wij tegen bedrijven die misbruik maken van hun machtspositie en zorgen wij voor compensatie voor onze cliënten. Want samen staan we sterk.

Onderwerpen in dit artikel
Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Kom je ook in aanmerking?

Claim? Doe de check!

Je kent ons misschien wel van: