Positief advies in Fortis GroeiVermogen procedure

Volgens het advies van de advocaat-generaal (AG) bij de Hoge Raad zijn vorderingen op GroeiVermogen niet verjaard. Dit is goed nieuws voor gedupeerden met een Fortis GroeiVermogen product. Gewoonlijk neemt de Hoge Raad het advies van de AG over.  

Consumenten sloten eind jaren negentig massaal de Fortis aandelenleaseproducten ‘GroeiVermogen’ en ‘Vermogensversneller’ af. Hierbij kon een restschuld ontstaan. Al eerder bepaalde meerdere rechters, dat gedupeerden recht hebben op terugbetaling van ⅔ van de restschuld, inclusief de wettelijke rente. Als klanten het contract via een tussenpersoon hebben afgesloten, komen zij zelfs in aanmerking voor 100% vergoeding van de inleg en restschuld.

In totaal werden naar schatting zo’n 40.000 van deze producten verkocht, vooral via de bankkantoren van VSB, het latere Fortis. Het gevolg van het advies aan de Hoge Raad is dat iedereen met een Fortis ‘GroeiVermogen’ en ‘Vermogensversneller’ product alsnog in aanmerking komt voor compensatie. Aanmelden voor de claim kan nog steeds.

ConsumentenClaim voert samen met zusterbedrijf Leaseproces al bijna 20 jaar verschillende procedures tegen GroeiVermogen. Naar verwachting volgen er in 2024, definitieve uitspraken over de hoogte van de compensatie.

Stef Smit, directeur van ConsumentenClaim: “Dit is een belangrijke opsteker voor deelnemers aan onze GroeiVermogenclaim. Na 20 jaar kunnen zij eindelijk compensatie tegemoet zien.”

Aanmelden
Het is nog steeds mogelijk om je aan te melden voor de Fortis GroeiVermogenclaim.

Onderwerpen in dit artikel
Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Kom je ook in aanmerking?

Claim? Doe de check!

Je kent ons misschien wel van: