No cure no pay

Is er geen voordeel? Dan betaalt u niets

Bij het no cure no pay systeem krijgt u geen rekeningen van uw advocaat of jurist, maar betaalt u een percentage over het behaalde voordeel. Als er geen voordeel is, betaalt u niets. De no cure no pay tarieven verschillen per claim en liggen tussen de 5 en 25%. Dit hangt af van de hoogte van de schade en het aantal deelnemers. Bekijk de pagina van de betreffende claim voor het van toepassing zijnde percentage.

Collectief procederen

Bij een collectieve procedure nemen wij alle kosten voor onze rekening.

Individueel procederen

Wij proberen altijd eerst middels een schikking tot een oplossing te komen. Mocht dat niet lukken dan komen bij een individuele procedure bij de rechtbank de volgende kosten wel voor uw rekening: 
  • griffierechten (de kosten die aan de rechtbank moeten worden afgedragen; als uw zaak wordt gewonnen, moet de tegenpartij dit bedrag aan u terugbetalen);
  • eventuele geliquideerde kosten (dit zijn de proceskosten van de tegenpartij als de zaak wordt verloren; die kans is overigens klein omdat wij uw zaak alleen maar aannemen als wij vrijwel zeker weten dat wij die ook gaan winnen). 

Bij een procedure bij de geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) zijn de bovengenoemde kosten niet van toepassing.

Eef vuist
"Samen staan we sterker"
- Eef van Opdorp