Over Eef van Opdorp

Eef van Opdorp is financieel expert bij het programma Uitstel van Executie, moeder van twee zoons, budgetcoach en deelt graag
haar kennis via lezingen. Haar specialiteit is geldzaken simpel maken.

“Mijn kracht ligt bij, althans dat denk ik, het feit dat ik geen econoom ben. Als ik het niet snap, snapt iemand anders het ook niet. Met mijn
achtergrond en kennis over financiële zaken maak ik ingewikkelde geldzaken simpel en help ik mensen met hun financiën.”

Woekerpolissen


Een van de personen die Eef van Opdorp heeft geholpen, is haar moeder. Ook zij had een woekerpolis en heeft zich aangemeld bij ConsumentenClaim.

“Zij dacht goed bezig te zijn met de toekomst en te sparen voor later, dat blijkt toch niet zo te zijn. Het is de verantwoordelijkheid van de financiële sector om ingewikkelde geldzaken, zoals beleggingsverzekeringen (woekerpolissen), simpel te maken en helder uit te leggen. De verzekeraars moetendoor het stof, met de billen bloot, niet zo moeilijk doen en de verantwoordelijkheid nemen, maar dat doen ze niet.”

De moeder van Eef van Opdorp was niet de enige gedupeerde, in totaal zijn er 7 miljoen woekerpolissen in Nederland verkocht. Bijnaieder huishouden heeft er één gehad. 

Een vuist maken

“De nummer 1 reden dat ik mij hard maak voor ConsumentenClaim is dat ik er niet tegen kan dat verzekeraars ermee wegkomen. Aanmelden
bij een claimorganisatie is belangrijk, want één individu wordt door de grote partijen volledig weggevaagd en maakt geen kans, maar samen staan we
sterk. Samen maken we een vuist naar de grote partijen en komt de boodschap over: hier kom je niet mee weg en dit mag niet nog een keer gebeuren.
Als je bent aangemeld bij ConsumentenClaim, zit je bij de good guys.”

'Het zijn mijn euro's'

Eef van Opdorp heeft zichzelf bij ConsumentenClaim aangemeld voor de telefoonclaim. Providers beloofden dat de telefoons gratis waren bij het abonnement, maar dit was niet zo. In werkelijkheid betaalde je, met rente, voor de telefoon en ontstond er een krediet.  

“Het zijn mijn euro’s. Dat laat ik toch niet bij de provider liggen? Het geluid dat we wel wisten dat de telefoon niet gratis was, daar luister ik niet naar. En: als jij die honderden euro’s niet nodig hebt, dan geef je het toch aan iemand die het wel kan gebruiken? Als je niet claimt, zeg je eigenlijk tegen de providers: Prima, je kunt doen wat je wilt doen. Dit kan niet de bedoeling zijn.”

Eef van Opdorp is te zien in het televisieprogramma Uitstel van Executie op RTL 4.
Telefoonclaim