Opnieuw winst in Volkswagen procedure

Volkswagen is opnieuw veroordeeld tot het betalen van een vergoeding aan een consument die een auto had gekocht waar illegale software in was geïnstalleerd. Dit oordeelde de rechtbank in Den Bosch op 6 oktober 2023. Volkswagen moet een bedrag van €4440 betalen, wat overeenkomt met 10% van de aankoopprijs.

Deze zaak was de laatste van vier individuele rechtszaken die waren aangespannen door de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting (VGDES) waar wij en de Consumentenbond mee samenwerken. In maart, april en juli oordeelde andere rechtbanken al dat Volkswagen schadevergoedingen moest betalen aan consumenten die ook een auto met sjoemelsoftware van Volkswagen hadden gekocht.

In de eerdere zaken had de rechter Volkswagen veroordeeld tot een compensatie van €3000 voor nieuwe auto’s en €1500 voor tweedehands auto’s. In deze recente uitspraak heeft de rechtbank de compensatie verhoogd, omdat de eerdere bedragen als te laag werden beschouwd. De rechter oordeelde dat de juiste compensatie een percentage van de aankoopprijs van de auto is. Voor Volkswagen is dit de vierde opeenvolgende nederlaag.

Onderwerpen in dit artikel
Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Kom je ook in aanmerking?

Claim? Doe de check!

Je kent ons misschien wel van: