Ontwikkeling in de dieselclaim voor beleggers

Op 18 september 2015 werd onthuld dat Volkswagen sjoemelde met de software van dieselmotoren. Dit leidde tot een scherpe daling van de aandelenkoersen van Volkswagen, Porsche en Audi. Het management van Volkswagen wist al langere tijd van lopende Amerikaanse onderzoeken, maar deelde dit niet met beleggers. Dit resulteerde in het achterhouden van belangrijke informatie en misleiding van beleggers.

Wat is het laatste nieuws?

Het Duitse hof heeft besloten om uitgebreide zittingen in te plannen, waar duidelijk moet worden wanneer de bedrijfstop van Volkswagen AG op de hoogte was van het gebruik van sjoemelsoftware. In totaal worden 86 getuigen opgeroepen die een verklaring moeten afleggen in deze zaak.

Een aantal topbestuurders van Volkswagen hebben geweigerd een getuigenverklaring af te leggen, wat voor vertraging in deze zaak heeft gezorgd. De volgende geplande hoorzitting zal op 19 september 2023 plaatsvinden en zal gaan of deze getuigen mogen weigeren een verklaring af te leggen. Op 20 september 2023 zullen de daadwerkelijke hoorzittingen beginnen waar de eerste getuigen zullen worden gehoord.

Onderwerpen in dit artikel
Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Kom je ook in aanmerking?

Claim? Doe de check!

Je kent ons misschien wel van: