Nieuwsarchief 2018

Volkswagen voor de rechter

De regionale rechtbank in Braunschweig is op maandag 10 september 2018 gestart met de groepsprocedure waarin duizenden professionele beleggers in totaal € 9,2 miljard eisen aan schadevergoeding. Volkswagen moest voor het eerst verantwoording afleggen voor de Duitse rechter. De rechtbank is begonnen met de hoorzittingen om vast te stellen of beleggers zijn geschaad en zo ja, wanneer de schade is ontstaan.

ConsumentenClaim, gepubliceerd op 13 september 2018

Voortgang dieselclaimprocedure

In de collectieve procedure die wij samen met andere belangenbehartigers in Duitsland voeren, heeft Volkswagen nog tot eind juni de tijd om op de laatste serie klachten te reageren. Daarna zal bij het Oberlandesgericht Braunschweig de mondelinge behandeling van de zaak plaatsvinden. De eerste zitting staat gepland voor september 2018.

ConsumentenClaim, gepubliceerd op 25 juni 2018

Ontwikkelingen Dieselclaim procedure

In november 2017 is er in Duitsland een speciaal financieel onderzoeker aangesteld om de gang van zaken binnen Volkswagen te onderzoeken. Volkswagen is een procedure gestart om dit onderzoek tegen te houden, maar een Duitse rechtbank heeft Volkswagen op 29 december 2017 in het ongelijk gesteld. Het onderzoek van de speciale aanklager kan hierdoor verdergaan. Volkswagen heeft inmiddels ook een reservering van € 6,8 miljard in haar jaarrekening opgenomen in relatie tot het dieselschandaal.

ConsumentenClaim, gepubliceerd op 16 maart 2018