Nieuwsarchief 2010

Woekerpoliscompensatie: zet uw verzekeraar onder druk

Zit u ook met uw handen in het haar als het uw woekerpolis betreft? Er zou gecompenseerd worden, maar veel mensen hebben na jaren wachten nog steeds geen duidelijkheid. TROS Radar zet de stand van zaken op een rij en wijst u op de valkuilen in de compensatieregeling.

Tros Radar, gepubliceerd op 20 december 2010

ABN Amro krijgt boete van AFM

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft ABN Amro een bestuurlijke boete opgelegd van 30.000 euro voor ,,niet-passend advies” bij het verstrekken van kredietbeschermingsverzekeringen. 

Telegraaf.nl, gepubliceerd 13 december 2010

ConsumentenClaim adviseert niet akkoord te gaan met compensatievoorstel SNS Reaal

Op dit moment inventariseert ConsumentenClaim de compensatieregelingen van SNS Reaal. Binnen enkele maanden ontvangt u van SNS Reaal een persoonlijk compensatievoorstel. Pas dan is duidelijk wat de regeling voor u persoonlijk betekent. Wij adviseren u het voorstel vooralsnog niet te accepteren. U kunt dit, indien gewenst, op een later tijdstip doen.

ConsumentenClaim, gepubliceerd 18 november 2010

'Akkoord SNS Reaal en Verliespolis stap achteruit'

Stichting Woekerpolis Claim verwerpt het akkoord tussen SNS Reaal en Stichting Verliespolis. Volgens de stichting is het akkoord onder meer nadelig voor polishouders die hun premie willen verlagen. 

Trosradar.nl, gepubliceerd 17 november 2010

SNS Reaal voltooit compensatieregeling beleggingspolissen

SNS Reaal heeft met de stichting Verliespolis een definitief akkoord gesloten over de compensatieregeling voor de kosten van beleggingsverzekeringen. SNS Reaal heeft een regeling van euro 320 mln getroffen voor klanten met woekerpolissen. De regeling is een nadere invulling van het akkoord dat in maart vorig jaar werd gesloten. 

Amweb.nl, gepubliceerd 17 november 2010

Commissie van Beroep Kifid laakt gebrekkige informatievoorziening van levensverzekeraar.

De Commissie van Beroep van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft ook in hoger beroep een consument in het gelijk gesteld in diens klacht over gebrekkige informatievoorziening omtrent de kosten van een beleggingsverzekering. De Beroepscommissie volgt de Geschillencommissie in haar oordeel dat de consument niet op een heldere wijze in kennis is gesteld over de hoogte van de kosten van de beleggingsverzekering. 

Kifid.nl, gepubliceerd oktober 2010

"Woekerpolis-compensatie een lachertje"

Gedupeerden met een woekerpolis krijgen niet genoeg geld terug voor de teveel betaalde bedragen. Dat concludeert het consumentenprogramma Kassa na berekening van een aantal voorstellen van verzekeraars aan hun klanten. Tijdens de uitzending komen een aantal praktijkvoorbeelden aan bod die veel helderheid verschaffen. 

Kassa.vara.nl, gepubliceerd 30 oktober 2010

Wabekenorm door klachteninstituut van tafel geveegd

De uitspraak van de Commissie van Beroep van het Klachteninstituut Financiële Diensten is een ‘grote overwinning’ en maakt veel grotere compensaties voor woekerpolissen mogelijk. Lees het volledige artikel op ftm.

ftm.nl, gepubliceerd 28 oktober 2010, door Kees Kooman m.m.v. Eric Smit

SNS Reaal laat met compensatievoorstel

SNS Reaal kan ondanks eerdere toezeggingen geen compensatievoorstel rond krijgen voor het eind van dit kwartaal. Dit heeft SNS Reaal per brief aan zijn tussenpersonen laten weten. 

Telegraaf.nl, gepubliceerd 21 oktober 2010, door Natasja de Groot

ConsumentenClaim adviseert niet akkoord te gaan met compensatievoorstel Achmea

Op dit moment inventariseert ConsumentenClaim de compensatieregelingen van Achmea. Binnen enkele maanden ontvangt u van Achmea een persoonlijk compensatievoorstel. Pas dan is duidelijk wat de regeling voor u persoonlijk betekent. Wij adviseren u het voorstel vooralsnog niet te accepteren. U kunt dit, indien gewenst, op een later tijdstip doen. Let op, dit bericht geldt ook voor de submerken van Achema: Interpolis, Centraal Beheer FBTO, Avéro, RoZeker en Twenteleven.

ConsumentenClaim, gepubliceerd 19 oktober 2010

Achterban Stichting Woekerpolis Claim akkoord met regeling Achmea

De Achmea-achterban van Stichting Woekerpolis Claim is grotendeels akkoord gegaan met de compensatieregeling die in september met de verzekeringsmaatschappij is gesloten. Binnen een aantal maanden zal de verzekeraar aan alle klanten die daarvoor in aanmerking komen een persoonlijk compensatievoorstel doen op basis van de getroffen regeling.

Stichting WPC, gepubliceerd 19 oktober 2010

Verbod op provisie hypotheken 2013: Verzekeraars weten de mazen al te vinden

De verzekeringswereld maakt zich weinig zorgen om het provisieverbod van minister Jan Kees de Jager. Sluiproutes zijn al uitgestippeld.Minister Jan Kees de Jager van Financiën wil alle provisies op hypotheken, levensverzekeringen en pensioenen verbieden. Doel: een gezonde, transparante markt waarin tussenpersonen adviseren in het belang van de klant.

ConsumentenClaim, gepubliceerd 14 oktober 2010

Eén op de vijf consumenten wil overstappen naar andere verzekeraar

Het vertrouwen in verzekeraars is bij één op de vijf Nederlandse consumenten zo laag dat het niet meer te herstellen is. Dat blijkt uit een onderzoek van Blauw Research in opdracht van adviesbureau Ordina, die wilde onderzoeken hoe de tevredenheid en verwachtingen van consumenten was met betrekking tot de afhandeling van woekerpolissen door verzekeraars.

ITCommercie.nl, gepubliceerd 14 oktober 2010, redactie ITCommercie

AFM legt boetes op aan Rabobank Nederland

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Rabobank Nederland (Rabobank) op 24 september 2010 twee boetes van in totaal € 150.000 opgelegd voor het geven van niet-passend advies bij kredietbeschermingsverzekeringen en het hanteren van een acceptatiebeleid bij verstrekking van hypothecair krediet dat onvoldoende gericht was op het voorkomen van overcreditering. 

AFM, gepubliceerd op 4 oktober 2010, door AFM