Nationale-Nederlanden Bank start met compensatie variabele rente

Nationale-Nederlanden Bank gaat van start met het compenseren van klanten die te veel rente hebben betaald op hun doorlopend krediet. Dat maakten ze 21 november bekend middels een persbericht.

Hoe zat het ook alweer?
Veel banken hebben jarenlang te veel rente in rekening gebracht bij klanten met een doorlopend krediet. Hetzelfde gebeurde bij klanten die gebruik maakten van de mogelijkheid om rood te staan op hun betaalrekening. Kenmerkend voor deze kredietvormen is dat klanten een variabele rente betalen.

Hoe gaat het nu verder?
De eerste klanten ontvingen deze maand een brief waarin ze online de berekening van hun compensatie kunnen bekijken. Het gaat om klanten van Nationale-Nederlanden Bank en klanten van voorheen Delta Loyd en OHRA.

De compensatieregeling geldt vanaf 1 december 2001. Vanaf deze datum wordt het bedrag berekend dat de klant daadwerkelijk aan rente heeft betaald. Dit bedrag wordt vervolgens vergeleken met het bedrag die de klant zou hebben betaald als de bank haar tarieven in de pas had had gehouden met de marktrente. De bank gaat ook het rente-op-rente effect vergoeden. 

Onderwerpen in dit artikel
Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Kom je ook in aanmerking?

Claim? Doe de check!

Je kent ons misschien wel van: