Spaartaks-gedupeerde Manolo

Samen kun je meer

Manolo hoorde in december 2021 de uitspraak van de Hoge Raad over de vermogensrendementheffing, oftewel de ‘Spaartaks’. Omdat Manolo geen bezwaar had gemaakt binnen de wettelijke termijn, behoorde hij niet tot de groep mensen die in aanmerking kwam voor terugbetaling. Als spaarder voelde hij zich hierdoor gedupeerd. Met behulp van ConsumentenClaim en de Consumentenbond hoopt hij nu alsnog het teveel afgedragen bedrag, waar hij recht op heeft, terug te krijgen.

Artboard 1

Waarom heb je je aangemeld bij Spaartaks?

De groep mensen die protest heeft aangetekend tegen de spaartaks, wordt nu anders behandeld dan de groep die dat niet heeft gedaan. Als het deel van de gedupeerden, dat wel protest heeft aangetekend wél geld terug krijgt en het deel dat dat niet heeft gedaan niet, dan denk ik: gelijke monniken, gelijke kappen. De uitspraak van de Hoge Raad moet gelden voor iedereen.

De uitspraak van de Hoge Raad moet gelden voor iedereen

Artboard 1

Sinds wanneer ben je ingeschreven bij ConsumentenClaim

Kort na de uitspraak van de Hoge Raad, leefde het spaartaks-onderwerp bij mij. Het voelde aan als onrecht. Daardoor ben ik me gaan verdiepen in de stappen die ik kon nemen, en zo kwam ik uit bij ConsumentenClaim. Ik kende ConsumentenClaim al van naam, door de Beeldbuisclaim waarmee zij zich bezighouden. Ik heb me aangemeld en dacht: baat het niet, dan schaadt het niet.
Als één persoon maak je geen vuist, maar als groep wel. Daarnaast begin je als individu geen rechtszaak vanwege de hoge kosten, terwijl je als groep deze kosten juist kunt delen.

 

Artboard 1

Ben je tot nu toe tevreden met ConsumentenClaim?

Wat ik met name prettig vind aan ConsumentenClaim, is het feit dat ik alleen bericht krijg als er daadwerkelijk iets te melden valt. Bij veel andere bedrijven meld je je ergens voor aan en ontvang je vervolgens allerlei ongewenste mails. Bij ConsumentenClaim word ik netjes op de hoogte gehouden van hetgeen waarvoor ik me heb aangemeld.

Artboard 1

Waarom is het belangrijk dat anderen zich aanmelden bij ConsumentenClaim?

Samen sta je sterk. Als een paar mensen tegen de belastingdienst zeggen dat ze het niet eerlijk vinden, maakt dat weinig indruk. Maar als duizenden mensen dit sámen zeggen, maak je een vuist. Daarnaast deel je met elkaar de kosten als je een juridisch gevecht aangaat. Desnoods tot de Hoge Raad aan toe.