iPhoneclaim (6, 7, SE) van start!

Gebruikte je tussen 2017 en 2018 een iPhone 6, 6 Plus, 6s Plus, 7, 7 Plus of SE? Dan heb je door onjuist handelen van Apple recht op compensatie. Wij willen dat Apple klanten compenseert voor schade veroorzaakt door de bewuste vertraging van de bovengenoemde iPhone-modellen.  
 
Wat is het probleem? 
Apple bracht tussen 2017 en 2018 diverse updates voor het iOS besturingssysteem op de markt voor de iPhone-modellen 6, 6 Plus, 6s Plus, 7, 7 Plus en de eerste generatie SE-modellen. De updates verminderden het prestatieniveau van de telefoons. Apple probeerde daarnaast met deze updates het onderliggende defect aan de batterij te verhullen. iPhones werden door de updates trager en werkten niet meer naar behoren.  
 
Apple heeft gebruikers niet geïnformeerd over de gevolgen van de updates. Consumenten liepen schade op door de verminderde snelheid, functionaliteit en kwaliteit van de iPhones. Veel consumenten zagen zich hierdoor genoodzaakt om de batterij of zelfs hun hele iPhone vroegtijdig te vervangen.  

Apple heeft in deze zaak eerder al voor $ 613 miljoen dollar geschikt in de Verenigde Staten. In Frankrijk werd een boete van €25 miljoen opgelegd aan Apple. In Italië werd een boete van € 10 miljoen aan Apple bevestigd door de rechter. Ook in andere Europese landen (België, Spanje en Italië) lopen er massaclaims tegen Apple. Wij zijn van mening dat Apple zich schuldig heeft gemaakt aan oneerlijke handelspraktijken door de bewuste vertraging van de iPhones. Daarom stellen we Apple ook in Nederland aansprakelijk en willen wij voor gedupeerden een compensatie bereiken tot wel 100 euro per toestel.   

Wat gaan wij eraan doen? 
ConsumentenClaim is in samenwerking met Stichting Aequitas Belangenbehartiging een claim gestart tegen Apple. Wij willen hiermee bereiken dat Apple klanten compenseert voor de schade die zij hebben opgelopen door de bewuste vertraging van iPhones. 

Wie kan er meedoen? 

Gebruikte je in de periode tussen 2017 en 2018 een iPhone 6, 6 Plus, 6s Plus, 7, 7 Plus of SE? Je hebt dan waarschijnlijk updates voor het iOS besturingssysteem geïnstalleerd en kunt deelnemen aan onze claim. Let op: het moet gaan om een iPhone die privé is gekocht. Heb je jouw iPhone bedrijfsmatig gekocht? Dan is deelname niet mogelijk. 
 

Aanmelden 
Wij komen graag voor jou op. Aanmelden is gratis. Klik hier om je aan te melden. Deelname is op basis van no cure no pay. Het percentage bedraagt maximaal 25%. Je bent dit alleen verschuldigd bij succes. Indien wij geen succes behalen, betaal je niets.  

Onderwerpen in dit artikel
Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Kom je ook in aanmerking?

Claim? Doe de check!

Je kent ons misschien wel van: