In gesprek met Isabelle, teamleider KCC

Kun je ons vertellen hoe je bij ConsumentenClaim terecht bent gekomen?

“Na het afronden van mijn studie HBO-rechten in november 2020, heb ik een tussenjaar genomen. Gedurende deze periode ben ik op zoek gegaan naar een juridische bijbaan bij een organisatie met maatschappelijke betrokkenheid. Hierbij kwam ik vrij snel uit bij ConsumentenClaim. Ik heb gesolliciteerd en dit proces verliep verrassend snel. Binnen drie weken kon ik aan de slag bij het Klantcontactcenter (KCC).

Ik ben naast mijn studie bij KCC blijven werken als bijbaan en daarna kreeg ik de functie van teamleider aangeboden. Ik vond het werk zo leuk dat ik de keuze heb gemaakt om daarin verder te gaan.”

Kun je iets meer vertellen over KCC en jouw rol hierin?

“KCC bestaat ongeveer uit 10 juristen in opleiding. We zijn heel erg bezig met de actualiteit en dankzij onze stevige juridische basis, kunnen wij klanten goed ondersteunen en informeren. Als teamleider ben ik bij KCC het eerste aanspreekpunt en zorg ik ervoor dat alles soepel verloopt. Daarnaast richt ik me op het verbeteren van interne processen en ben ik een schakelpunt tussen de verschillende afdelingen.”

Hoe werk je samen met collega’s om ervoor te zorgen dat klanten zo goed mogelijk geholpen worden?

“Binnen ons team is samenwerken belangrijk. We werken nauw samen met onze collega’s van KCC, maar ook met andere afdelingen om onze klanten de best mogelijke hulp te kunnen bieden. Het fijne daaraan is dat het bij ons binnen het bedrijf allemaal heel informeel is, dit maakt het juist leuk en gemakkelijk om collega’s aan te spreken en van elkaar te leren.”

Hoe ga je om met verschillende emoties en zorgen die klanten hebben?

“Bij KCC begrijpen we heel goed dat klanten soms gevoelens van onrecht en frustratie ervaren, bijvoorbeeld omdat een procedure lang duurt. Ons doel is dan ook om hen te ondersteunen, ongeacht hun zorgen. Daarom nemen wij altijd de tijd om naar hun verhaal te luisteren en leven we met hen mee. Wij proberen de klant dan op een rustige en begrijpelijke manier uit te leggen waarom procedures soms tijd vragen en dat wij voor hen tot het uiterste gaan om zoveel mogelijk uitgekeerd te krijgen.”

Wat is voor jou de grootste beloning in je rol bij KCC?

“In mijn tijd bij KCC vond ik het altijd heel fijn om cliënten gerust te stellen en ze moed in te praten. Nu ik teamleider ben heb ik eigenlijk geen direct contact meer met klanten, maar het blijft toch wel een hoogtepunt wanneer we na het afronden van een claim blije mensen spreken. Het gebeurt vaker dat we berichten mogen ontvangen van mensen die een vergoeding hebben gekregen, zelfs als ze dit niet meer hadden verwacht. Dit zijn voor mij echt kippenvelmomenten en maken mijn werk extra leuk.”

Als je nog een advies zou kunnen meegeven, wat zou dat dan zijn?

“Aarzel vooral niet om vragen te stellen, want daar zijn we immers voor. Verder zou ik klanten mee willen geven om vertrouwen te hebben in ConsumentenClaim. We zien nog weleens dat mensen wat terughoudend zijn om zich aan te melden, bijvoorbeeld omdat ze denken een financieel risico te lopen of vanwege privacy redenen.

Naast dat er geen financieel risico is omdat wij op basis van ‘no cure, no pay’ werken, zijn wij ook een juridisch kantoor waar we veilig om gaan met de persoonlijke gegevens die mensen in hun dossier zetten.”

Onderwerpen in dit artikel
Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Kom je ook in aanmerking?

Claim? Doe de check!

Je kent ons misschien wel van: