In gesprek met Danique, Marketing & Communicatie

Wat is jouw rol binnen ConsumentenClaim?

“Ik hou me bezig met de communicatie over claims naar onze deelnemers. Ook voor onze zusterorganisaties Consumentenbond Claimservice, MKB-Claim, Leaseproces en de Vereniging Woekerpolis. Voornamelijk via e-mails en nieuwsbrieven. Daarnaast zorg ik ervoor dat de websites up to date zijn, houd ik de social media kanalen bij en ondersteun ik bij de organisatie van events. Bovendien coördineer ik grote projecten, denk aan de overgang naar nieuwe marketingsystemen. Ik ben als het ware de spil van de afdeling.’’

Kun je iets meer vertellen over jouw achtergrond?

“Ik heb een HBO-opleiding Commerciële Economie gedaan met als richting marketing en sales. Na mijn afstuderen zocht ik een baan die bij me paste. Zo kwam ik bijna 2 jaar geleden bij ConsumentenClaim terecht op de afdeling marketing. Het opkomen voor rechtvaardigheid en het helpen van gedupeerden, daar zet ik mij graag voor in.’’

Hoe ziet de afdeling marketing eruit?

“We begonnen destijds met z’n tweeën, inmiddels zijn we uitgegroeid tot een team van vijf collega’s. We hebben meer claims, meer nieuws, meer deelnemers en dus meer te communiceren. Sinds een halfjaar focussen we ons steeds meer op onze social media kanalen. En zijn er nieuwe digitale marketingsystemen ingevoerd waarmee we deelnemers nog efficiënter en beter kunnen informeren”.

Beschrijf eens je werkdag?

“In mijn rol werk ik samen met bijna alle collega’s. Zo haal ik nieuws over procedures op bij onze juristen en overleg ik met ons Klant Contact Centrum welke vragen er bij klanten leven. Die thema’s gebruiken we vervolgens in onze communicatie. Geen dag is hetzelfde. Vaak moeten we direct inspringen op claimactualiteiten. Dan is het alle hens aan dek. Met het hele team werken we aan het zo snel en goed mogelijk informeren van deelnemers. Die afwisseling maakt het leuk en dynamisch.”

Onderwerpen in dit artikel
Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Kom je ook in aanmerking?

Claim? Doe de check!

Je kent ons misschien wel van: