Eef van Opdorp is auteur, financieel expert bij het programma Uitstel van Executie, budgetcoach en deelt graag haar kennis via trainingen en lezingen. Haar specialiteit is geldzaken simpel maken. Eef werkt sinds jaren samen met ConsumentenClaim. Onlangs schreef ze haar bestseller “Gek van Geld”.
Je bent budgetcoach, wat houdt dat in?
“Ik geef al jaren trainingen voor mensen in de schuldhulpverlening. Daarnaast verzorg ik tegenwoordig ook veel workshops voor bedrijven en gemeenten. Ik geef tips aan werknemers die in geldstress zitten en niet meer rondkomen. Die groep wordt steeds groter, het zijn inmiddels ook mensen met een midden inkomen. Ik leer ze met een frisse blik te kijken naar inkomsten en uitgaven en vertel ze aan welke knoppen ze kunnen draaien om het beter te krijgen”.
Wat is jouw band met ConsumentenClaim?
“Ik ken ConsumentenClaim al jaren. Het is een zeer deskundige partij. Benaderbaar en erg helder in hun communicatie. Ze geven vooraf duidelijk aan dat zaken niet van vandaag op morgen geregeld kunnen worden. En ze zijn erg volhardend; al kost het tijd, ze geven niet op. ConsumentenClaim komt op voor een groep mensen waar niemand anders voor opkomt. En daarom is het een club naar mijn hart. En roep ik meer mensen op om zich aan te sluiten”.
Welke overeenkomsten heb jij met ConsumentenClaim?
“Net zoals ConsumentenClaim, kan ik ook niet tegen onrecht. Als iets niet ok is, dan moet je er wat aan doen. En als iedereen zegt dat het niet mogelijk is, dan gaat ConsumentenClaim door totdat het wel lukt. Datzelfde heb ik in het TV-programma Uitstel van Executie ook altijd gedaan. Soms moet je de knuppel in het hoenderhok gooien, om tegen onrechtvaardigheid te strijden en je recht te behalen”.
Waarom vind je het werk van ConsumentenClaim zo belangrijk?
“Elke claim is belangrijk. Het gaat erom dat je het geld terugkrijgt waar je recht op hebt. En daarmee bespaar je ook weer. Bij een claim gaat het echter niet alleen over jou, maar over een hele groep mensen. Hoe sterker en groter de groep, hoe meer er gedaan kan worden. Het gaat om het principe. Niet alleen over de financiële compensatie, maar ook dat je recht doet aan de situatie”.
Je boek “Gek op Geld” is een bestseller, waar gaat het boek over?
“Ik zit inmiddels 20 jaar in het coachingsvak. En heb gemerkt dat er iets anders nodig is om je geldzaken op orde te krijgen. Je moet eerst naar je eigen binnenkant kijken. Hoe zit je in elkaar en wat is je gedrag en hoe ziet je geldgeschiedenis eruit. Daar gaat “Gek van Geld” over. Het boek geeft leuke tips en praktijkvoorbeelden van mensen die geldproblemen hadden en zichzelf hebben herontdekt. Niet door wereldschokkende veranderingen, maar door kleine keuzes die een groot resultaat opleveren”
Heb je nog een speciale bespaartip?
“Mijn grootste tip: gun jezelf een frisse blik op je eigen geldzaken”.