Gunstige uitspraak voor alle sjoemeldieselrijders

 

 

 

Autofabrikanten sjoemelden jarenlang met de software in hun dieselauto’s
waardoor dieselrijders schade hebben geleden. We willen een schadevergoeding
voor (voormalige) bezitters en leaserijders.

Hoe zat het ook al weer?
Tussen 1 september 2009 en 2020 installeerden veel autofabrikanten speciale
software en omzeilden daarmee de regels voor de maximale uitstoot van schadelijke uitlaatgassen van dieselauto’s. Door deze verboden ‘sjoemelsoftware’ zijn veel dieselauto’s onterecht goedgekeurd en toegelaten op onze wegen. 

De conclusie is dat je bent misleid en niet hebt gekregen waarvoor je hebt betaald.
Ook is de inruilwaarde van je auto hierdoor lager. Via de dieselclaim willen wij dat nadeel voor jou vergoed krijgen. 

Op 14 juli 2021 heeft de rechtbank Amsterdam in een procedure bepaald dat Volkswagen onrechtmatig heeft gehandeld ten aanzien van alle Nederlandse kopers van getroffen voertuigen. Volgens de rechtbank hebben consumenten van nieuwe voertuigen met sjoemelsoftware recht op terugbetaling van €3000,-. Consumenten
van tweedehands voertuigen hebben recht op terugbetaling van €1500,-.

Wat is het laatste nieuws?
Op 14 juli 2022 deed het Europese Hof een belangrijke uitspraak in een zaak tegen Volkswagen: de software waarmee sjoemeldiesels zijn ‘gerepareerd’ is ook illegaal. Deze uitspraak is gunstig voor jou als dieselrijder. De kans dat fabrikanten schadevergoeding moeten betalen is hiermee nog groter geworden.

De software die de reinigingssystemen van uitlaatgassen uitschakelt is door vele dieselautofabrikanten gebruikt. Je rijdt dus al snel in een veel viezere auto dan jou is voorgespiegeld. Er is vastgesteld dat consumenten met een dergelijke sjoemeldiesel een product hebben gekocht dat niet aan de verwachting voldoet. Daarom heb je recht op compensatie. Deze uitspraak geldt voor alle autofabrikanten.

De uitspraak is een enorme steun bij onze collectieve procedures. We werken hierbij samen met de Consumentenbond en Stichting Car Claim. Op dit moment procederen we tegen fabrikanten van de merken Volkswagen, Citroën, Dacia, DS, Mercedes-Benz, Opel, Peugeot en Renault. We onderzoeken ook de sjoemeldieselpraktijken van andere fabrikanten.

Wat betekent dit voor jou?
Heb of had jij een Volkswagen diesel of  een diesel van een ander merk? En wil je ook €3000,- terug? Doe dan mee met onze claim en registreer de kentekens van de door jou gereden diesels uit het bouwjaar 2009 t/m 2019. 

Onderwerpen in dit artikel
Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Kom je ook in aanmerking?

Claim? Doe de check!

Je kent ons misschien wel van: