Goed nieuws in rechtszaken sjoemeldiesels Renault en Mercedes-Benz

Stichting Car Claim heeft van de Rechtbank Amsterdam groen licht gekregen om collectief te procederen namens bezitters van Renault en Mercedes-Benz sjoemeldiesels. Met deze beslissingen van 10 en 17 april, zijn inmiddels alle collectieve procedures van Stichting Car Claim in de inhoudelijke fase beland. Samen met onder andere ConsumentenClaim en Consumentenbond Claimservice zet de stichting zich in voor honderdduizenden autobezitters die zich benadeeld voelen.

Mercedes-Benz en Renault hebben geprobeerd de ontvankelijkheid van Stichting Car Claim in de rechtszaak te betwisten. Dit is ze niet gelukt. Nu ligt de taak bij de rechter om te onderzoeken of de autofabrikanten een gebrekkig product hebben geleverd aan consumenten met een sjoemeldiesel.

Stichting Car Claim eist compensatie in diverse collectieve procedures tegen autofabrikanten en autodealers van de volgende merken: Audi, Citroën, Dacia, Mercedes-Benz, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Škoda en Volkswagen. Dankzij de gunstige ontwikkelingen in de zaken tegen Renault en Mercedes-Benz, is Stichting Car Claim nu in alle gevallen ontvankelijk verklaard.

Aanmelden
Kocht jij tussen 1 september 2009 en 1 januari 2020 een dieselauto? Meld je dan gratis aan voor de Dieselclaim. 

Onderwerpen in dit artikel
Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Kom je ook in aanmerking?

Claim? Doe de check!

Je kent ons misschien wel van: