Geld wacht op klanten Fortis GroeiVermogen

Consumenten die eind jaren negentig een aandelenleaseovereenkomst van Fortis GroeiVermogen afsloten, hebben recht op compensatie. Zij kunnen volgens de rechter aanspraak maken op vergoeding van 2/3 deel van de door hen betaalde restschuld. Ook hebben zij recht op vergoeding van wettelijke rente waarmee de vergoeding bijna op het dubbele uitkomt. Omdat GroeiVermogen niet uit zichzelf wil betalen, start ConsumentenClaim een nieuwe actie op basis van no cure no pay.

Het gaat om de producten ‘GroeiVermogen’ en ‘Vermogensversneller’ waarbij een restschuld kon ontstaan. In totaal werden naar schatting zo’n 40.000 van deze producten verkocht, vooral via de bankkantoren van VSB, het latere Fortis. De gemiddelde schadevergoeding bedraagt circa € 1.000, maar kan als het contract was afgesloten via een tussenpersoon oplopen tot € 10.000. 

ConsumentenClaim voert samen met zusterbedrijf Leaseproces al jarenlang verschillende procedures tegen GroeiVermogen. De rechters stelden GroeiVermogen telkens in het ongelijk. Eén van die zaken is nu voorgelegd aan de Hoge Raad. Mogelijk doet die nog voor het einde van het jaar uitspraak. 

Stef Smit, directeur van ConsumentenClaim: “Na 20 jaar procederen is volkomen duidelijk dat GroeiVermogen moet betalen. De zaak die nu bij de Hoge Raad loopt, is de spreekwoordelijke laatste strohalm, maar naar onze inschatting volstrekt kansloos. Wij doen dan ook een beroep op GroeiVermogen om de zaak niet langer te rekken en gedupeerde klanten eindelijk de compensatie uit te keren waar zij recht op hebben.”

Consumenten met een aandelenleaseproduct ‘GroeiVermogen’of ‘Vermogensversneller’ afgesloten tussen 1997 en 2001 kunnen zich gratis aanmelden bij ConsumentenClaim voor de actie. De no cure no pay vergoeding bedraagt 25% en is uitsluitend verschuldigd bij succes. 

Onderwerpen in dit artikel
Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Kom je ook in aanmerking?

Claim? Doe de check!

Je kent ons misschien wel van: