Vacature

Contentmarketing Lead

Wij zijn ConsumentenClaim. We komen op voor de Nederlandse consument die de dupe is geworden van oneerlijke prijsafspraken, privacy schendingen, oneerlijke kosten en kleine lettertjes. Een organisatie waar jij impact kunt maken en waar je je de komende jaren ook persoonlijk heel goed kunt ontwikkelen. Je doet betekenisvol werk. Jouw werk zal door tienduizenden klanten oprecht gewaardeerd worden. Samen met ruim 50 andere collega’s help je onze klanten immers hun recht te halen en een faire compensatie te ontvangen.

Wat moet je weten over deze baan?

Hoe bekender ConsumentenClaim is, des te meer gedupeerden van ons weten en wij kunnen helpen! Dat doen we door van ons te laten horen. Middels blogs, persberichten, banners, social media, online- en offlinecampagnes en natuurlijk PR.

Jij krijgt de verantwoordelijkheid om onze communicatie te vertalen naar verschillende uitingen. Dat is belangrijk, want onze communicatie is meer dan alleen droge informatie over onze collectieve claims en waarom je eraan mee zou moeten doen.

Naast de toezegging dat wij enorm ons best zullen doen om te zorgen dat onze klanten gecompenseerd worden, willen we natuurlijk ook het goede gevoel overbrengen wat het betekent om klant bij ons te worden. Wij willen dat klanten weten dat wij resultaatgericht zijn en wij ze gaan helpen.

Onze uitingen & tone of voice
Dat wordt straks jouw verantwoordelijkheid. Of het nu gaat om e-mails, webpagina’s, scripts voor video’s of welke mediavorm dan ook.

Jij pakt de lead in de contentcreatie, bedenkt samen met de collega’s nieuwe contentformats en weet ze uitgerold en geproduceerd te krijgen en de promotie ervan aan te zwengelen waar nodig.

Het is dus niet alleen belangrijk dat je een vlotte pen hebt om de initiatieven en kansen die ontstaan uit te schrijven. Het is ook belangrijk dat je met jouw drive en energie de promotie van onze content op o.a. social media of bij onze klanten, verder weet te brengen.

Hoewel wij een juridisch kantoor zijn, is onze tone of voice direct, duidelijk maar vooral toegankelijk. Wij houden van begrijpelijke taal en we willen ons daarmee onderscheiden.

Wat ga je doen?

We communiceren wekelijks met onze klanten. Soms in de pers als reactie op de actualiteit. Vaak in de vorm van e-mails, webpagina’s als het gaat om acties en campagnes om nieuwe klanten te werven of bestaande klanten te informeren over mogelijkheden om mee te doen aan nieuwe claims.

Daarnaast zijn we als ConsumentenClaim de grootste collectieve claimorganisatie van Nederland, maar wordt dat nog niet altijd gezien. Er valt dus nog een wereld te winnen als het gaat om het neerzetten en verder uitbouwen van ons merk.

Je krijgt de vrijheid om zaken opnieuw vorm te geven. Je werkt daarvoor nauw samen met onze collega marketeers. Heb jij een mening over design? Fijn. Heb je ideeën om de conversies of resultaten te optimaliseren? Top! Kan jij onze Social Media beter maken? Be our guest! We zijn een platte organisatie en werken met korte lijntjes, waarmee de kans groot is dat jouw inbreng goed uit de verf komt.

Wat is uniek aan deze kans?

Hoewel wij al tientallen jaren succesvol zijn, hadden we tot op heden een relatief klein marketingteam. We hebben recent onze branding, huisstijl en website vernieuwd en op dit moment stomen wij op naar het volgende niveau. We zetten o.a. vol in op contentmarketing, social media, nieuwe media en marketingautomation. Daarnaast investeren we in externe kennis om ons marketingteam verder uit te bouwen en te professionaliseren.

Wat wij in jou zoeken

 • HBO opgeleid, creatief, ondernemend en resultaatgericht
 • Je bent web-savy, kan lekker en helder schrijven
 • Je kan overweg met design en e-mail tools. WordPress ervaring is handig, geen must
 • Je ziet commerciële kansen en mogelijkheden
 • Je kunt – naast zelf schrijven – ook contentformats en concepten bedenken
 • Je hebt affiniteit met onze dienstverlening of wilt je erin verdiepen
 • Tussen de 1 en 5 jaar relevante werkervaring is mooi, maar liever hebben wij gewoon iemand met veel zin en talent!

Wat kan je van ons verwachten?

 • Veel zelfstandigheid en vrijheid om je werk te doen en jezelf te ontplooien & te groeien
 • Werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie
 • Een plek in een enthousiast, jong en gedreven team
 • Een informele en platte organisatie
 • Een prima arbeidsvoorwaardenpakket
 • Hybride werken, dus thuiswerken als dat beter uitkomt of meer oplevert
 • Leuke collega’s met een down-to earth mentaliteit en een actieve personeelsvereniging
 

Zin in deze leuke en uitdagende baan?

Stuur je sollicitatiebrief en CV via naar sollicitatie@consumentenclaim.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevr. mr. E. Roos via telefoonnummer 020-5811025. We horen graag van je!

Je kent ons misschien wel van: