Skip to content

Samen kun je meer

Spaartaks

Heb je jarenlang net als 1,3 miljoen andere Nederlanders te veel belasting in box 3 betaald? Maar wist je niet dat je een bezwaarschrift naar de belastingdienst moest sturen om voor teruggave in aanmerking te komen? Meld je dan gratis aan via Claimservice.

0 mln
Nederlanders
0 mld
te veel aan belasting
0
vanaf
Spaartaks

Spaartaks oneerlijk

Volgens de Hoge Raad is de vermogensrendementsheffing in box 3 oneerlijk en moet de overheid de te veel geïnde belasting terugbetalen. Dit werd bepaald in de uitspraak van 24 december 2021.

Maar diezelfde Hoge Raad besliste een paar maanden later dat als je niet op tijd bezwaar hebt gemaakt bij de belastingdienst, je naar je geld kunt fluiten. Dat vinden wij niet eerlijk. Alle Nederlanders die te veel belasting hebben betaald, moeten hun geld terugkrijgen.

Standpunt regering
De regering heeft met Prinsjesdag bekend gemaakt dat zij de grote groep Nederlanders die geen bezwaar heeft gemaakt bij de Belastingdienst niet gaat compenseren. Een uitermate onredelijk standpunt, omdat vaststaat dat diezelfde regering jarenlang onterecht belasting heeft geïnd.

Onze inzet
ConsumentenClaim wil dat het kabinet iedere gedupeerde gaat compenseren. We hopen het kabinet met goede argumenten en de steun van zo veel mogelijk Nederlanders op andere gedachten te brengen. En we gaan deze oneerlijke situatie bij de rechter aanvechten. We weten dat dit een taai juridisch gevecht kan worden, waarvan het beslist niet zeker is dat we het gaan winnen, maar daar lopen we niet voor weg.

Eerste succes
Op 4 november 2022 hebben een eerste succes bereikt. Het is niet nodig dat iedereen individueel een brief aan de Belastingdienst moet sturen om nog voor compensatie in aanmerking te kunnen komen. Dit is het resultaat van een aantal besprekingen die wij met het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst hebben gevoerd. Verder hebben we kunnen afspreken dat voor alle gedupeerden een zogenaamde ‘massaal bezwaar procedure’ gaat gelden. Dit betekent dat er een aantal proefzaken uitgeprocedeerd gaat worden en dat de uitkomst daarvan voor alle gedupeerden gaat gelden. De afspraak is gemaakt voor iedereen die over de jaren 2017 tot 2021 te veel belasting in box 3 heeft betaald.

Meld je aan voor de Spaartaksclaim

Het is nog steeds mogelijk om je aan te melden voor de Spaartaksclaim. Via de onderstaande knop word je doorverwezen naar de website van Claimservice.

Meer over Claimservice


Claimservice is een samenwerking tussen ConsumentenClaim en de Consumentenbond. Samen staan wij op voor consumenten die de dupe zijn geworden door bedrijven die hun machtspositie misbruiken. Wij zorgen dat je jouw geleden schade vergoed krijgt. Want samen sta je sterker! Om mee te doen aan de claim meld je je aan via Claimservice. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van ConsumentenClaim of Consumentenbond.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Je hebt circa 10% te veel betaald voor jouw televisie of beeldscherm.

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen.

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

Je kent ons misschien wel van: