Fortisclaim

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Fortisclaim? Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze hebben we met de antwoorden op een rij gezet. Misschien dat jouw vraag er ook tussen staat!

Ben je het niet eens met de aangeboden schadevergoeding en wil je het recht behouden om te kunnen procederen? Dan dien je binnen 5 maanden een opt-out verklaring in te sturen. Dit kan vanaf 27-7-2018 via de website www.forsettlement.com. Indien je van deze mogelijkheid gebruik maakt, kun je geen aanspraak meer maken op de schadevergoeding uit hoofde van de schikkingsovereenkomst.

Heb je een nieuw positieoverzicht van je bank ontvangen?

Verschillende banken, waaronder Alex en Rabobank, hebben een aantal van hun klanten met Fortis-aandelen foutieve overzichten gestuurd. Deze banken sturen deze klanten zo snel mogelijk verbeterde overzichten. Heb je een nieuw positieoverzicht ontvangen? Dan kun je het overzicht mailen naar vragen@consumentenclaim.nl onder vermelding van jouw dossiernummer.

Nee. Iedereen die in de periode 28-2-2007 t/m 14-10-2008 aandelen Fortis in zijn bezit had, komt in aanmerking voor schadevergoeding.

Je kunt je vergoeding aflezen in onderstaand schema.
Indien jij je voor 31 december 2014 bij ons heeft aangemeld, ben je een ‘actieve claimant’ en kom je in aanmerking voor een extra vergoeding. Deze extra vergoeding bedraagt 25% bovenop de basisvergoeding.

Fortis schema

Dit overzicht geef een indicatie van de vergoeding en er kunnen geen rechten aan worden verleend. De tekst van de schikkingsovereenkomst van 13 april 2018, zoals gepubliceerd op forsettlement.com, is leidend.

Je kunt eventueel ook gebruikmaken van de calculator op www.forsettlement.com/calculator om een indicatieve berekening van uw schadevergoeding te maken. NB: De definitieve vergoedingen worden vastgesteld na het sluiten van de aanmeldingstermijn (28-7-2019).

Bij ons is bekend dat o.a. ABN Amro, Ageas, Alex, AXA, Belfius, BinckBank, BNP Paribas, ING, KBC bank, Rabobank, Staalbankiers en Van Lanschot de gestandaardiseerde overzichten versturen.

Indien van toepassing, zal de financiële afhandeling van jouw zaak worden verzorgd door de Stichting Derdengelden van ConsumentenClaim. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden. De Stichting bewaakt en controleert de afrekening met de tegenpartij en verzorgt de afrekening tussen jou en ConsumentenClaim. De Stichting is onafhankelijk en kan alleen na jouw akkoord bedragen doorbetalen.

Aanmelden voor de Fortisclaim is niet meer mogelijk. De termijn om een claim in te dienen sloot op 28 juli 2019.

Een groot aantal banken heeft in augustus en september 2018 een gestandaardiseerd overzicht naar hun klanten gestuurd. Met dit overzicht kun je jouw claim aantonen. Beschik je niet meer over de benodigde bewijsstukken? Neem dan contact op met je bank. Een overzicht met telefoonnummers van een aantal banken vind je hier.

Als je bij ons bent aangemeld dan heb je inmiddels een instructiebrief van ons ontvangen. Indien je de in de brief opgenomen aanwijzingen opvolgt dan verzorgen wij de verdere afhandeling van jouw claim.

Als je bij ons bent aangemeld, dan heb je inmiddels van ons een instructiebrief ontvangen. Hierin staat wat je moet doen om jouw schadevergoeding te ontvangen.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Beeldbuisclaim

Grote kans dat je tussen 1996 en 2006 een televisie hebt gekocht.

Dieselclaim

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok-claim

TikTok verzamelt veel te veel privéinformatie van kinderen.

Spaartaks

1,3 miljoen Nederlanders hebben te veel belasting betaald over hun vermogen.

Je kent ons misschien wel van: