Skip to content

Samen kun je meer

Fortisclaim

In 2007 en 2008 kregen Fortis-beleggers te maken met grote koersdalingen. Deze koersdalingen waren voor een belangrijk deel te wijten aan wanbeleid en misleidende mededelingen van het Fortisbestuur. De rechter oordeelde dat rechtsopvolger Ageas aansprakelijk is voor de door beleggers geleden schade. Aanmelden voor deze claim is helaas niet meer mogelijk.

0 mld
schikkingsbedrag
0
claims
0 %
extra voor onze deelnemers
Fortis

Een verbeterde compensatie regeling

Het opzetten van de Fortisclaim heeft zijn vruchten afgeworpen. Op 12 december 2017
heeft Ageas een sterk verbeterde compensatieregeling bekend gemaakt. Deze nieuwe regeling kwam tot stand nadat ConsumentenClaim uitgebreid verweer had gevoerd bij het gerechtshof Amsterdam en op vrijwel alle punten door het hof in het gelijk werd gesteld.

In de oude regeling werd onderscheid gemaakt tussen ‘actieve’ en ‘niet-actieve claimanten’. In de nieuwe regeling is dit verschil vrijwel geheel komen te vervallen. Actieve claimanten krijgen nu alleen nog een extra vergoeding in verband met de kosten die zij aan hun belangenbehartiger moeten afdragen.

De verbeteringen op een rij: 

  • Ageas heeft het totale schikkingsbedrag verhoogd met € 100 miljoen;
  • De basisvergoeding per aandeel is verhoogd en komt tot 25% hoger uit; het eerdere onderscheid tussen actieve en niet-actieve claimanten is komen te vervallen;
  • Voor de aanvullende vergoeding van € 0,50 per aandeel geldt dat het maximum is verhoogd van € 200 naar € 950; het onderscheid tussen de verschillende soorten claimanten is ook hier komen te vervallen;
  • Als je je voor 31 december 2014 bij ons of bij een claimorganisatie die aan de regeling meedoet heeft aangesloten, krijg je een aanvullende vergoeding van 25%.
  • Op 13 juli 2018 is het verbeterde voorstel door het gerechtshof Amsterdam algemeen verbindend verklaard.

Aanmelden voor de Fortisclaim is niet meer mogelijk


Benieuwd naar onze andere claims?

Nieuwsgierig naar onze andere lopende claims? Geen probleem! Via de onderstaande knop vind je een volledig overzicht van al onze claims. 

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Je hebt circa 10% te veel betaald voor jouw televisie of beeldscherm.

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen.

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

Je kent ons misschien wel van: