Onderdeel Volkswagen AG

Over Audi

Fabrikant

Volkswagen AG

Volkswagen AG staat voor één van de grootste uitdagingen in de geschiedenis van haar merk. Misschien zelfs wel in de geschiedenis van autorijden. Ze neemt de verantwoordelijkheid voor haar aandeel in de wereldwijde CO2-uitstoot. (bron:volkswagen.nl)

Aantal geschatte sjoemeldiesels in Nederland

Aantal geschatte sjoemeldiesels in Nederland

196.000 (dit is inclusief Audi, Seat, Skoda en Volkswagen)

Doe de kentekencheck

Vul het kenteken in van jouw Audi om te zien of je mee kunt doen met de claim. Als je het kenteken niet meer weet, klik dan op ‘Weet ik niet’. 

Audi

Het probleem

In september 2015 werd bekend dat Volkswagen op grote schaal fraudeerde met de uitslagen van emissietests. De dieselauto’s van de Volkswagen-merken Audi, Skoda, Seat en Volkswagen bleken bewust uitgerust met ‘sjoemelsoftware’. Het enige doel daarvan was het manipuleren van de emissietests.

De emissiewaarden van deze auto’s zijn, onder normale rijomstandigheden, veel hoger dan wettelijk is toegestaan. De ‘software update’ die Volkswagen liet uitvoeren, neemt de gebreken niet weg. De fabrikant betaalde wereldwijd al ruim €35 miljard aan boetes en schikkingen. In Europa trekt Volkswagen alle juridische trucs uit de kast om maar niet te hoeven betalen. In Nederland legde de ACM aan Volkswagen een boete op.

Wij voeren al jaren actie tegen Volkswagen AG. Hiervoor zijn we in juni 2021 enkele individuele rechtszaken gestart. Bij een gunstige uitspraak kunnen gedupeerden in een vergelijkbare situatie ook een schadevergoeding claimen.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Beeldbuisclaim

Grote kans dat je tussen 1996 en 2006 een televisie hebt gekocht.

Dieselclaim

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok-claim

TikTok verzamelt veel te veel privéinformatie van kinderen.

Spaartaks

1,3 miljoen Nederlanders hebben te veel belasting betaald over hun vermogen.

Je kent ons misschien wel van: