Problemen CBR

Problemen bij CBR

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) kampt al lange tijd met enorme achterstanden. Tienduizenden mensen zijn hier de dupe van en wachten op (de verlenging van) hun rijbewijs. De lange wachttijden komen vooral door een tekort aan keuringsartsen en problemen met een nieuw ICT-systeem. Hierdoor duurt het extra lang voordat gezondheidsverklaringen zijn beoordeeld en verwerkt.

Extra kosten gemaakt

Door de chaos bij het CBR bent u misschien genoodzaakt om extra kosten te maken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • reiskosten voor alternatief vervoer
  • kosten voor extra rijlessen
  • annuleringskosten (auto)vakantie in het buitenland

Consumentenbond en ConsumentenClaim zijn van mening dat u voor de extra kosten die u door de situatie bij het CBR maakt, gecompenseerd moet worden.

Wat kunt u doen?

Neem eerst contact op met het CBR om daar compensatie te vragen. Komt u er bij het CBR niet uit of vergoedt het CBR de kosten niet of niet volledig? Meldt u dan gratis aan bij de Consumentenbond Claimservice, een samenwerkingsverband tussen Consumentenbond en ConsumentenClaim. Alle aanmeldingen worden verzameld en er wordt onderzocht of collectief compensatie mogelijk is voor alle gedupeerden.

Aanmelden CBR-Claim >

Extra kosten gemaakt?

Komt u er bij het CBR niet uit of vergoedt het CBR de kosten niet of niet volledig? Meldt u dan bij Consumentenbond Claimservice.


rijbewijs