Skip to content
Beeldbuisclaim

Nieuws

Beelbuis uitspraak verzet


In de procedure tegen Philips wachten we al geruime tijd op een tussenuitspraak van de rechter. Helaas is de uitspraak herhaaldelijk verplaatst, nu naar het tweede kwartaal van 2022. Wanneer dit vonnis positief is, gaat de rechtszaak weer verder. In het vervolg zal dan de inhoudelijke beoordeling van de claim plaatsvinden die gaat over compensatie voor kopers van een televisietoestel of computer beeldscherm. 

Consumentenclaim, gepubliceerd op 16 maart 2022

Volgende ronde in rechtszaak beeldbuisclaim


In de procedure tegen Philips e.a. beeldbuisfabrikanten zijn we weer een aantal rondes verder. Philips had aangevoerd dat onze claim om formeel-juridische redenen door de rechter moest worden afgewezen. De rechter besloot daarop om eerst deze argumenten te behandelen. Zowel Philips als wij hebben vervolgens onze standpunten onderbouwd. De rechter zal spoedig uitspraak doen. Wanneer dit vonnis positief is zal de rechtszaak verdergaan. In het vervolg zal dan de inhoudelijke beoordeling van onze claim plaatsvinden waarin wij voor onze deelnemers een schadevergoeding eisen.

ConsumentenClaim, gepubliceerd op 21 december 2021

Vervolg zaak beeldbuisclaim


Philips heeft op 29 juli een schriftelijke reactie (conclusie van antwoord) gegeven op de dagvaarding van de Consumentenbond. Nu is het aan de rechtbank om te bepalen hoe de procedure verder gaat verlopen. Dat kan een zitting zijn of opnieuw een schriftelijke ronde waarbij partijen op elkaars standpunten mogen ingaan. Wanneer de rechtbank dit bepaalt, is nog niet bekend.

ConsumentenClaim, gepubliceerd op 27 augustus 2020

Philips krijgt uitstel om 11 andere fabrikanten te dagvaarden

De rechter is op 11 december 2019 akkoord gegaan met het eerdere verzoek dat Philips deed, om andere fabrikanten bij de beeldbuiszaak te betrekken. Philips krijgt hier een half jaar de tijd voor. In juni 2020 wordt de procedure voortgezet.

ConsumentenClaim, gepubliceerd op 30 januari 2020


Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Je hebt circa 10% te veel betaald voor jouw televisie of beeldscherm.

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen.

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

Je kent ons misschien wel van: