Beeldbuisclaim

Nieuws

Uitspraak in de beeldbuisclaim

De rechtbank Oost-Brabant heeft ons in het gelijk gesteld met onze vordering om Philips hoofdelijk aansprakelijk te stellen. Dit betekent dat Philips aan consumenten ook de schade moet vergoeden die door andere fabrikanten is veroorzaakt, maar die schade daarna wel op die andere fabrikanten kan verhalen. 

Aan de andere kant verklaarde de rechter geen meerwaarde te zien in het behandelen van de procedure door middel van een collectieve claim zoals wij dit voor ruim 50.000 deelnemers doen.

Hoe gaat het nu verder?
Deze uitspraak is slechts één van de vele stappen. De rechter moet namelijk ook nog uitspraak doen in voorbeeldzaken die we in deze procedure hebben mee laten lopen. 

Daarnaast overwegen wij in hoger beroep te gaan. We vinden het feit dat de rechter geen meerwaarde ziet in het procederen door middel van een collectieve claim opmerkelijk. Dat zou betekenen dat tienduizenden individuele zaken uitgeprocedeerd moeten worden. Dat is niet alleen onbegonnen werk, maar ook voor de rechtbank onnodig belastend en praktisch onwerkbaar.

We vertrouwen erop dat dit oordeel in hoger beroep zal worden teruggedraaid en daarmee geen invloed zal hebben op het eindresultaat van onze claim.

Wat betekent dit voor onze deelnemers?
Als deelnemer aan de beeldbuisclaim hoef je niets te doen. Vanzelfsprekend blijven wij onze uiterste best doen. We houden je op de hoogte van het verdere verloop van deze zaak. 

ConsumentenClaim doet deze actie in samenwerking met de Consumentenbond en Stichting Aequitas Belangenbehartiging. 

Consumentenclaim, gepubliceerd op 7 november 2011

Beeldbuis uitspraak verzet


In de procedure tegen Philips wachten we al geruime tijd op een tussenuitspraak van de rechter. Helaas is de uitspraak herhaaldelijk verplaatst, nu naar het tweede kwartaal van 2022. Wanneer dit vonnis positief is, gaat de rechtszaak weer verder. In het vervolg zal dan de inhoudelijke beoordeling van de claim plaatsvinden die gaat over compensatie voor kopers van een televisietoestel of computer beeldscherm. 

Consumentenclaim, gepubliceerd op 16 maart 2022

Volgende ronde in rechtszaak beeldbuisclaim


In de procedure tegen Philips e.a. beeldbuisfabrikanten zijn we weer een aantal rondes verder. Philips had aangevoerd dat onze claim om formeel-juridische redenen door de rechter moest worden afgewezen. De rechter besloot daarop om eerst deze argumenten te behandelen. Zowel Philips als wij hebben vervolgens onze standpunten onderbouwd. De rechter zal spoedig uitspraak doen. Wanneer dit vonnis positief is zal de rechtszaak verdergaan. In het vervolg zal dan de inhoudelijke beoordeling van onze claim plaatsvinden waarin wij voor onze deelnemers een schadevergoeding eisen.

ConsumentenClaim, gepubliceerd op 21 december 2021

Vervolg zaak beeldbuisclaim


Philips heeft op 29 juli een schriftelijke reactie (conclusie van antwoord) gegeven op de dagvaarding van de Consumentenbond. Nu is het aan de rechtbank om te bepalen hoe de procedure verder gaat verlopen. Dat kan een zitting zijn of opnieuw een schriftelijke ronde waarbij partijen op elkaars standpunten mogen ingaan. Wanneer de rechtbank dit bepaalt, is nog niet bekend.

ConsumentenClaim, gepubliceerd op 27 augustus 2020

Philips krijgt uitstel om 11 andere fabrikanten te dagvaarden

De rechter is op 11 december 2019 akkoord gegaan met het eerdere verzoek dat Philips deed, om andere fabrikanten bij de beeldbuiszaak te betrekken. Philips krijgt hier een half jaar de tijd voor. In juni 2020 wordt de procedure voortgezet.

ConsumentenClaim, gepubliceerd op 30 januari 2020


Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Beeldbuisclaim

Grote kans dat je tussen 1996 en 2006 een televisie hebt gekocht.

Dieselclaim

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok-claim

TikTok verzamelt veel te veel privéinformatie van kinderen.

Spaartaks

1,3 miljoen Nederlanders hebben te veel belasting betaald over hun vermogen.

Je kent ons misschien wel van: